De Hofnar

Mr. Hofnar

Ik ga door het leven als Mr. Hofnar. Dat wil zeggen als eigenaar/directeur van De Hofnar. Ik heb De Hofnar opgericht om bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen van gevraagd en ongevraagd advies te voorzien, een spiegel voor te houden en de onverbloemde waarheid te vertellen. De Hofnar is ontstaan vanuit mijn persoonlijke ambitie om de stem van jongeren te vertegenwoordigen en jongeren de beste versie van henzelf te laten worden. De term “hofnar” komt uit het verleden. De hofnar was vroeger iemand uit de onderklasse, die koningen en keizers van advies mocht dienen op een laagdrempelige manier zonder dat zijn kop er werd afgehakt (ofwel, hij mocht alles zeggen). Ik zag in deze functie een parallel met de jongeren, die ondergewaardeerd worden en nu CEO’s, Management Teams, Raden van bestuur en vele anderen gevraagd en ongevraagd van advies dienen.

Als Mr. Hofnar heb ik de eer om regelmatig op podia mijn verhaal te delen over de verbinding tussen jong & oud. Er is een mooie samenwerking ontstaan met het Sprekershuys op dit gebied.

De Hofnarren

Wie zijn de hofnarren? De Hofnarren zijn jongeren, die hun passies, ambities en dromen inzetten om organisaties te ondersteunen bij het bereiken, boeien en binden van jongeren.

Hofnarren maken deel uit van het jongerennetwerk van De Hofnar en vinden het leuk om hun stem te laten horen. Ze hebben ervaring met het voeren van gesprekken en zijn er op gebrand om hun onbevangenheid in te zetten om tot nieuwe, unieke en innovatieve idee├źn te komen. De hofnarren vormen vaak ook een jongerenpanel, een Young Advisory Board of wonen de vergaderingen van organisaties bij. Zij vertegenwoordigen de stem van jongeren in de praktijk, ondersteund door de input vanuit ons gehele netwerk aan jongeren. Op deze manier is De Hofnar in staat om zowel kwantitatief als kwalitatief de stem van de jongeren te vertegenwoordigen.

Volg mij op LinkedIn om meer te lezen over hofnarren en De Hofnar in actie te zien.

De Hofnar

Jort Verhage - Hofnarren

Graag vertel ik je wat meer over De Hofnar en wat een hofnar nu precies doet!

De hofnar houdt een spiegel voor, vertelt de onverbloemde waarheid, geeft gevraagd en ongevraagd advies en vervult op een buitengewoon bijzondere wijze 16 functies tegelijkertijd uit. De belangrijkste functies van de hofnar zijn raadgever en vertrouwenspersoon. De hofnar gaat om de tafel met CEO’s, Management Teams en besturen binnen bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen om daar als raadgever gevraagd en ongevraagd advies te geven. Daarnaast is de hofnar er als vertrouwenspersoon voor de medewerkers binnen een organisatie. Alles kan gezegd worden, wat wordt gedacht en gevoeld bij een hofnar.

Als een hofnar start bij een organisatie start de verkenningsfase. De hofnar gaat het koninkrijk verkennen door informatie op te halen uit de organisatie en in gesprek te gaan met de medewerkers. Vervolgens gaat de hofnar observeren en sluit aan tijdens overleggen en afspraken van zowel de directieleden als de medewerkers. Nadat alle input is verzameld en er een helder beeld bestaat van de organisatie over hoe ze momenteel omgaan met feedback, tegenslagen en reflectie, start de hofnar met het voorhouden van een spiegel. Met als doel: een meer open en transparante cultuur te ontwikkelen, waarin iedereen kan zeggen wat hij/zij denkt en voelt.

Wil je graag meer lezen over De Hofnar? Neem dan een kijkje op www.de-hofnar.nl