Jort Verhage- Approved By Young Adults

Jort heeft als missie schoolorganisaties niet langer OVER jongeren te laten praten, niet langer beslissingen VOOR jongeren te nemen, maar MET jongeren in gesprek gaan over hun toekomstplannen. Deze jongeman van 17 jaar verbaast iedereen met zijn enorm ondernemende levensinstelling.

Als je als leidinggevende de jonge doelgroep niet begrijpt, dan kun je ook nooit beleid maken dat bij hun wensen past, beredeneert Jort. “Volwassenen proberen zich als ze beleid maken vaak in te leven in jongeren. Maar de managers zijn zelf niet jong. Je moet niet over jongeren praten maar met jongeren. We worden compleet omzeild als het gaat om het bepalen van bijvoorbeeld een marktbenaderingsstrategie.”

“Jongeren hebben een unieke kracht: zij zijn niet gehinderd door kaders van vakgebieden, regeltjes, conventies of tunnelvisies. We kijken onbevangen naar de wereld. Dit kan ontzettend waardevol zijn. Het leidt meestal namelijk tot simpel toepasbare oplossingen voor problemen, dilemma’s of andere kwesties”, zegt hij.

Al sinds zijn 13e runt Jort meerdere bedrijven. Ondernemerschap ziet hij als de zuurstof van zijn leven en dat van de vele andere jongeren die hij ermee infecteert.

Met zijn bedrijven De Hofnar en Approved by Young Adults wil Jort samen met zijn team zoveel mogelijk kinderen, al zo jong mogelijk bekend maken met ondernemerschap in de breedste zin van het woord. En daar slaagt hij heel goed in.

Hiertoe geeft Jort workshops op (basis)scholen. In zijn workshops vertelt hij over zijn positieve ervaringen met jong ondernemerschap en leert hij leerlingen tactieken en technieken aan hoe een goed idee om te zetten in actie. Daarnaast laat hij ze zien hoe je kunt vaststellen of het idee haalbaar is. Zijn hogere doel hierbij is dat leerlingen al heel jong in kansen en mogelijkheden gaan denken en ze daarmee in staat stelt zelfredzaam te worden.

Tijdens de sessie in Stadshuys053 neemt Jort je mee in de ontwikkeling van een school die ondernemerschap ademt, waar energie de basis is van alles en waar leerlingen aangeleerd wordt in kansen en mogelijkheden te gaan denken. Praat niet OVER leerlingen maar MET leerlingen.

Hoe en waarom? Daar vertelt Jort tijdens een inspirerende ochtend alles over!

Stadshuys053.nl 23-01-2020

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: